Ce este hrana pentru caini de calitate umana?

La ora mesei, majoritatea parintilor nu sunt tentati de curiozitate sa bage o furculita in mancarea cainelui si sa o incerce. Avand in vedere ca o mare parte din retete nu sunt strict comestibile pentru oameni, acesta este un lucru bun.

Totusi, este posibil sa fi observat pe piata un numar din ce in ce mai mare de alimente pentru caini destinate oamenilor.

Sa recunoastem, suna grozav. Dar ce inseamna, si exista vreun avantaj in a servi hrana de calitate umana animalului dumneavoastra de companie?

Brandon Stapleton, medic veterinar sef la The Farmer’s Dog, companie americana cotata cu 5 stele, ofera mai multe explicatii in acest sens.


Care este definitia hranei pentru caini de calitate umana?

Hrana pentru caini de calitate umana este fabricata conform acelorasi standarde de siguranta si calitate prevazute de reglementarile FDA si USDA pentru mancarea umana.

Este important de retinut ca aceste standarde se aplica nu doar ingredientelor, ci si modului in care este preparata mancarea si locatiei in care este produsa.

De exemplu, hrana pentru caini The Farmer’s Dog este produsa si testata in instalatii conforme cu cerintele USDA. Acest lucru inseamna ca este produsa alaturi de hrana facuta pentru oameni si este supusa celor mai inalte standarde de siguranta din industria hranei pentru animale de companie.

Foarte putine alimente pentru animale de companie sunt fabricate la acest standard fara compromisuri.

Pot oamenii sa manance hrana pentru caini de calitate umana?

Toate retetele de la The Farmer’s Dog sunt de calitate umana, deci pot fi consumate in siguranta. Dar, mancarea este facuta in cele din urma pentru caini.

Motivul pentru care se produce mancarea The Farmer’s Dog la standarde de calitate umana nu este pentru ca oamenii sa o consume si nici pentru ca patrupezii sa manance similar ca oamenii.

Acest lucru se face pentru a permite producatorului si clientilor sa stie exact ce contine mancarea si mai ales ca aceasta este sigura si sanatoasa pentru caini, aspect deosebit de important atunci cand se lucreaza cu formule proaspate si nu foarte procesate.

Facem acest lucru pentru ca ne permite noua si clientilor nostri sa stim exact ce contine mancarea si ca aceasta este sigura si sanatoasa pentru cainii lor, aspect deosebit de important atunci cand faci mancare proaspata si nu foarte procesata.

Nu exista condimente, nu exista tehnici speciale de gatit, nu exista ingrediente magice – este doar faptul ca este facuta conform standardelor de siguranta pentru hrana umana.

Pot oamenii sa manance hrana pentru caini de calitate non-umana?

Nu este recomandabil ca oamenii sa manance hrana traditionala pentru animale de companie care nu este fabricata conform standardelor de calitate umana.

Majoritatea hranei pentru animale de companie este fabricata conform standardelor de hrana pentru animale, ceea ce inseamna ca reglementarile care guverneaza ceea ce poate ajunge in mancare nu sunt la fel de stricte. De asemenea, locurile in care este produsa hrana nu sunt supuse aceleiasi supravegheri riguroase.

De fapt, CDC recomanda sa va spalati pe maini dupa ce atingeti hrana pentru animale si sa o pastrati separat de mancarea pentru oameni.

Este mancarea de calitate umana mai buna pentru caini?

Nu neaparat.

Ceea ce este cu adevarat important atunci cand vine vorba de hrana pentru animale este ca aceasta sa fie completa si echilibrata – sa ofere toti nutrientii de care cainii au nevoie in proportiile potrivite.

Toate retetele de la The Farmer’s Dog au fost dezvoltate de nutritionisti veterinari pentru a fi atat complete si echilibrate in conformitate cu standardele AAFCO, cat si sigure pentru toate etapele de viata, fara a fi necesara suplimentarea.

*Asociația Oficialilor Americani pentru Controlul Furajelor (AAFCO) din America este o organizație independentă care, de peste 110 ani, ghidează autoritățile de reglementare în domeniul hranei pentru animale la nivel statal, federal și internațional prin definițiile ingredientelor, standardele de etichetare și standardele de laborator, sprijinind în același timp sănătatea și siguranța oamenilor și a animalelor.

Astfel, faptul ca mancarea este fabricata la fiecare etapa conform standardelor de siguranta si calitate a alimentelor pentru oameni, de la ingrediente pana la gatit si manipulare, inseamna ca stiti exact cu ce va hraniti cainele, ceea ce reprezinta un factor important pentru o dieta sanatoasa.

Care sunt avantajele?

Multe alimente care sunt complete și echilibrate sunt, de asemenea, ultraprocesate.

The Farmer’s Dog au luat zeci de ani de stiinta in domeniul nutritiei animalelor de companie si au lucrat cu nutritionisti veterinari de top pentru a crea retete care sunt complete si echilibrate din punct de vedere nutritional pentru caini, dar sub forma de hrana proaspata, de calitate umana.

The Farmer’s Dog evita procesarea la temperaturi inalte care se foloseste la fabricarea crochetelor si include in schimb carne si legume usor gatite.

Hrana TFD este foarte usor de digerat, ceea ce reprezinta un alt factor important pentru sanatatea cainilor – atunci cand o dieta este foarte usor de digerat, inseamna ca mai multe substante nutritive din hrana ajung in organismul cainelui.

Studiile au aratat ca alimentele proaspete si minim procesate sunt mai digerabile, iar cainii care le consuma produc scaune in cantitati mai mici.

Cantitatea conteaza si ea. Ghidul de hranire zilnica este preportionat pentru nevoile fiecarui caine in functie de factori precum varsta, conditia corporala si nivelul de activitate, ceea ce face mai usor sa mentineti cainele la o greutate ideala.

Acest lucru este important, deoarece gestionarea greutatii cainelui dumneavoastra este extrem de importanta pentru sanatatea acestuia. Cercetarile arata ca, de fapt, cainii mentinuti la o greutate sanatoasa pot trai mai mult.

Asadar, luate impreuna, toate aceste lucruri fac ca o dieta proaspata, de calitate umana, sa fie o alegere foarte sanatoasa pentru caini.

Exista o diferenta intre hrana pentru caini de calitate umana si cea organica?

Da, acestea sunt lucruri foarte diferite. Dupa cum am mentionat, calitatea umana se refera la standardele de siguranta si de calitate care se aplica la toate aspectele legate de fabricarea hranei.

Nu exista reglementari specifice pentru hrana pentru animale de companie in ceea ce priveste utilizarea mentiunii „organic” pe etichete.

Deocamdata, orice hrana pentru caini care pretinde ca este „organica” ar trebui sa indeplineasca aceleasi cerinte ca si hrana pentru oameni care face acelasi lucru.

Dar doar pentru ca unele ingrediente sunt organice nu inseamna ca intregul produs este organic. Pentru a fi certificata ca fiind organica, o hrana ar trebui sa contina 95% ingrediente organice. O formula cu o proportie mai mica ar putea totusi sa mentioneze anumite componente ca fiind organice.

Merita sa luam in considerare ceea ce pare sa promita un cuvant precum „organic” – hrana pura si sanatoasa – versus realitatea a ceea ce ofera de fapt alimentele pentru animale de companie etichetate ca fiind organice.

Orice ingredient organic mentionat in crochete este totusi supus unei procesari extreme.

Exista zone gri cand vine vorba de hrana pentru caini de calitate umana?

Exista companii care pretind ca au ingrediente de calitate umana, dar hrana lor este produsa in instalatii pentru hrana destinata animalelor de companie. Acest lucru induce in eroare consumatorii.

Hrana pentru animale cu adevarat de calitate umana nu numai ca este fabricata cu ingrediente de calitate umana si in conformitate cu standardele de siguranta pentru alimentele umane, dar este facuta intr-o unitate inregistrata pentru alimente umane, produsa alaturi de formule alimentare umane.

Acest lucru inseamna ca unitatile sunt reglementate si inspectate atat de FDA*, cat si de USDA**. Pentru a pune acest lucru in perspectiva, in lumea alimentelor pentru animale de companie, o unitate poate primi o inspectie guvernamentala doar o data la trei sau cinci ani. Unitatile The Farmer’s Dog sunt inspectate zilnic.

* FDA = Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA este o agenție federală a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane.

** USDA = Departamentul de Agricultură al SUA este departamentul executiv federal responsabil cu elaborarea și punerea în aplicare a legilor federale legate de agricultură, silvicultură, dezvoltare economică rurală și alimentație.

The Farmer’s Dog isi desfasoara activitatea dupa aceste reguli pentru ca le permite atat lor, cat si clientilor lor, sa stie exact ce contine mancarea, in plus este sigura si sanatoasa pentru cainii lor – pentru ca este facuta conform celor mai inalte standarde de siguranta disponibile.

Formulele The Farmer’s Dog livreaza la usa consumatorului exact ce se mentioneaza pe eticheta.

Articol tradus de Echipa Cattitude Brands cu scop educational si informativ. Sursa DogFoodAdvsior. Link catre articolul original mai jos. 
Cattitude Brands nu detine textul original al acestui articol. Toate creditele merg la autorul de drept.

https://www.dogfoodadvisor.com/canine-nutrition/human-grade-dog-food/

Articole Similare

Post navigation