Vacanta la Londra bifeaza Expozitia „Portraits of Dogs: From Gainsborough to Hockney”

Aceasta expozitie de arta este dedicata in intregime portretelor de blanosi.

“Portrete de caini: de la Gainsborough la Hockney” reuneste o colectie minunata de catei care au fost comemorati in arta in diverse forme, de la pictura la sculptura, desene si chiar taxidermie.

Portretul canin, la fel ca si cainii pe care ii infatiseaza, vine in toate formele si marimile. Expoziția de la Wallace Collection incearca sa arate relația distincta pe care oamenii o au cu companionii patrupezi din cele mai vechi timpuri, impreună cu acele lucruri care ii fac mega iubiti: frumusetea, inteligenta, spiritul aventurier, abilitatile atletice, toate acestea contribuind la diversitatea si versatilitatea relatiei cu ei.

Expozitia reuneste (dupa cum sugereaza si numele) lucrari de la Thomas Gainsborough, David Hockney si nu numai. Picturile urmaresc istoria iubitoare de caini a omenirii cu secole in urma, cu blanosi adorati inca din anii 1700. Este deschisă publicului, iar intrarea este gratuită.

Locatie: Wallace Collection, Manchester Square, Marylebone, W1U 3BN.

Wallace Collection este un muzeu din Londra care ocupa Hertford House din Manchester Square, fosta resedinta urbana a familiei Seymour, marchizii de Hertford. Este numita dupa Sir Richard Wallace, care a construit aceasta colectie vasta impreuna cu marchizii de Hertford, in secolele XVIII și XIX.

Colectia prezinta arte frumoase si decorative din secolele XV-XIX, cu importante colectii de picturi franceze din secolul al XVIII-lea, mobilier, arme si armuri, portelanuri si picturi Old Master, dispuse în 25 de galerii.

Wallace Collection, Waddesdon Manor si Royal Collection, toate trei situate in Regatul Unit, sunt unele dintre cele mai mari si mai importante colectii de arta decorativa franceza din secolul al XVIII-lea din lume, rivalizand doar cu Musée du Louvre, Château de Versailles si Mobilier National din Franta.

Articole Similare

Post navigation